robot pepperCo se stalo v kávovém světě na přelomu listopadu a prosince – přihlašte se na baristu roku, cupping tuto středu, krásná ilustrace vás naučí, jak se ke kávě chovat, ISSpresso míří do vesmíru a kafe prodává robot Pepper. To vše a mnohem víc v kávových zprávičkách.

Je nejvyšší čas přihlásit se na baristu roku. Přihlášky do hlavní kategorie už jsou uzavřené, ale pořád se můžete přihlásit na cup tasting (kdo nejlépe rozpozná 2 shodné ze 3 vzorků), brewers cup (příprava kávy v alternativních metodách), latte art (kreslení do mléčné pěny). (link)

Café Jedna ve Veletržním paláci v Praze pořádá cupping spousty káv, které zbyly z Pražského Kávového Festivalu. (facebook, recenze)

Krásná ilustrace z dílny Craiga Redmana a Karla Maiera, nám vysvětlí, jak udělat opravdu dobrou kávu. Posuďte sami na Za lepší kávu – for better coffee, a pokud byste se chtěli zeptat osobně, zkuste kavárnu Freese Coffee, která za projektem stojí. Na cestu se ale budete muset vydat až do Helsinek, takže nakonec třeba zvládnete 5 snadných kroků sami:

  1. koupit čerstvou kávu maximálně měsíc po pražení a přefiltrovat vodu, je-li u vás příliš těžká.
  2. Namlít kávu těsně před přípravou
  3. použít správný poměr kávy a vody (cca 60g na litr, možná i trochu více)
  4. Vyčistit své kávové nádobíčko, ať na něm neuplývají staré a žluklé kávové oleje
  5. Pijte kávu co nejdříve. Ani v termosce nevydrží dobrá déle než pár hodin

To vše včetně krásné ilustrace (ale anglicky) na http://forbetter.coffee/.

V Japonsku si koupíme kávu od robota. Vybrat ten správný kávovar a kávu vám pomůže robot Pepper, který si s vámi vesele popovídá a během hovoru zjistí, po jaké kávě toužíte. Zatím pouze v japonštině, ale možná se robota zaměstnaného u Nestlé dočkáme brzy i u nás v Evropě. (videolink, link, link, link)

Své oblíbené espresso si dáte i ve vesmíru. Díky firmě Lavazza a technologům z italského Argotecu si dopřejete ISSpresso včetně lahodné cremy i v prostředí s nízkou gravitací. Místo přitažlivosti je využito povrchové napětí kapalin, aby i ve vesmírném šálku zůstala crema na vrchu šálku (v tomto případě spíše sáčku). (video, link, link)

Bubeník Aerosmith otevře první kavárnu pro své Rockin‘ and Roastin‘ Coffee na předměstí Bostonu. (link)

Vězni v Bristolu zpracovávají lógr na živnou půdu pro houby, které se pak opět distribuují v kavárnách. Jde o nový projekt jihoanglické sítě kaváren Boston Tea Party. (link, video)

O kávu byl taková zájem, že se i kradla. Konkrétně dvojice kafařů ve švédském Trelleborgu vzala útokem kávový regál v supermarketu a zatímco oni spokojeně popíjejí svůj lup, policie marně pátrá. (link)

Pití kávy snižuje riziko Alzheimerovy choroby, alespoň podle nejnovějšího výzkumu vědeckého centra pro výzkum kávy. (link)

Belkin uvedl kávovar ovládaný před telefon. Stroj, který se zařadí do portfolia elektroniky ovládané na dálku systémem WeMo, vám díky časovači může ulehčit ráno, nebo připravit na kávu, když se vracíte z práce. Nikde už ale napíše, zda vám namele zrnka těsně před přípravou kávy nebo je nechá vyčichnout. (link)

Už si nemusíme pamatovat, jaká káva nám chutnala. WenYao Cai představil stroj, který bude sloužit jako naše kávová paměť a uchová postupy na přípravu naší oblíbené kávy. Přejeme Wenovi hodně stěstí, ale jelikož je výsledná chuť kávy liší každý den, asi ještě dlouho budeme spoléhat na našeho oblíbeného baristu. (link)

Foto: Héctor García

Sdílej příběh vo kafi
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napsat komentář

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify GooglePlus Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for GooglePlus Login to work

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

ThemeBox

AIT-Themes icon Themeforest icon Twitter icon Facebook icon YouTube icon
Our Portfolio
open/close
Colors Settings
Background images
Font
Homepage Options
Our WordPress Themes